Ruimte voor Onderwijs


Terug naar overzicht

1. Voorbeeld Inschrijfformulier nieuwe medewerker

Klik hier om een Voorbeeld inschrijfformulier voor een nieuwe medewerker te downloaden. (Word)

2. Hoe kan ik gebruikers en medewerkers aanmaken en koppelen aan groepen?

  1. Maak een medewerker aan via Overig > Medewerkers. Klik op <Toevoegen>. Vul tenminste de verplicht in te vullen velden in, deze zijn voorzien van een *. Zie voor meer informatie de Help in ESIS. Hierbij is het van belang dat u de medewerker een aanstelling en een taakstelling op een vestiging/school geeft. Doet u dit niet dan kunt u op vestiging/school niveau deze medewerker niet meer terugvinden. Op bestuursniveau is deze nieuwe medewerker wel op te zoeken in ESIS.
  2. Maak vervolgens een gebruiker aan via Inrichten > Gebruikers en rollen. Klik op <Toevoegen>.
  3. Klik achter Medewerker op <Zoeken>. Klik in het scherm dat verschijnt op <Zoek>. Selecteer de juiste medewerker. Klik op <OK>.
    Tip: Kunt u de medewerker niet vinden, klik dan op <Uitgebreid zoeken> en pas de Status aan. Alleen op bestuursniveau kan de Status op “Geen” (---) gezet worden.
  4. Klik op <Ja> voor het overnemen van de gegevens van de medewerker.
  5. Voeg één of meerdere rollen aan de gebruiker toe. Klik op <Gereed>.
  6. Voeg de medewerker aan een groep toe via Inrichten > Groepen en onderwijssoorten, selecteer de juiste groep, klik op <Wijzigen>.

Zie voor meer informatie de Help in ESIS, onder Medewerkers of het stappenplan Medewerkers-begeleiders-gebruikers onder Instructies.

3. Een medewerker kan zijn/haar groep niet vinden in Mijn ESIS. Hoe los ik dit op?

Klik hier om het bestand te openen.