Ruimte voor Onderwijs


Terug naar overzicht

1. Hoe importeer ik een vrij overzicht?

Ga naar Vrij te Definiëren > Vrije overzichten, klik op <Toevoegen>.
Selecteer de optie “Een vrij overzicht importeren”.
Om een vrij overzicht te kunnen importeren, heeft u een XML bestand nodig van een vrij overzicht. Bijvoorbeeld een vrij overzicht van een andere school die ook gebruik maakt van ESIS, of een vrij overzicht van de website van Rovict.

Op de website staan onder “Downloads” diverse vrije overzichten die u kunt downloaden en importeren in uw eigen ESIS omgeving. Het bestand dat gedownload wordt is een Zip-bestand. Een Zip-bestand opent u door te dubbelklikken op het bestand, via “Extract” geeft u de locatie aan waar het geopende bestand opgeslagen moet worden. Alle vrije overzichten worden nu als apart bestand op de aangegeven locatie opgeslagen. Vervolgens kunt u de gewenste vrije overzichten één voor één importeren en, indien gewenst, aan uw eigen wensen aanpassen.

2. Stappenplan Vrije overzichten ESIS

Klik hier voor een stappenplan.

3. Op een Vrij Overzicht met de voorwaarde status is gelijk aan ‘Ingedeeld’ verschijnen geen leerlingen. Hoe los ik dit op?

Op een door u gemaakt Vrij Overzicht, waarbij u bij de leerling als voorwaarde Status is gelijk aan “Ingedeeld” heeft opgenomen, krijgt u als resultaat: “Er is geen data beschikbaar die voldoet aan de eisen van het vrije overzicht”.

Voorlopig kunt u deze leerlingen volgens één van de onderstaande werkwijzen op het Vrij Overzicht krijgen:

Optie 1: de Status is gelijk aan “Ingedeeld” verwijderen en een Groepenzoeker toevoegen aan het overzicht. Bij de uitvoer van het overzicht kunt u gebruik maken van de peildatum om de zoekopdracht te verfijnen.

Optie 2: de Status is gelijk aan “Ingedeeld” verwijderen. Als voorwaarden opnemen:

Huidige basisgroep “is niet leeg” en Status is gelijk aan “Ingeschreven”.

4. Hoe kan ik de e-mail adressen uit ESIS gebruiken?

Klik hier voor instructie.