Ruimte voor Onderwijs


Terug naar overzicht

1. Hoe kan ik inloggen in SCOL?

Als SCOL voor uw school gehost wordt door Rovict (voor verreweg de meeste scholen is dit het geval), kunt u inloggen via het adres http://start.scol.nl/ .

Heeft uw school gekozen voor eigen hosting, of doet uw netwerkbeheerder dit, neemt u dan contact op met uw ICT beheerder.

De beheerder van SCOL voor uw school voert de medewerker gebruikers in SCOL in. Na het invoeren van de medewerker, ontvangt deze medewerker een wachtwoord per mail of op een afdruk (afhankelijk van de voorkeur van de beheerder). De medewerker kan één keer met dit wachtwoord inloggen waarna SCOL meteen vraagt om het wachtwoord aan te passen naar een eigen wachtwoord. Voortaan kan de medewerker met dit zelf bedachte wachtwoord inloggen. Het verstrekte wachtwoord is dan niet meer geldig.  

 

2. Wat moet ik doen als ik niet meer kan inloggen?

Er is van u als gebruiker in SCOL een e-mailadres bekend. Als u in het inlogscherm op <Wachtwoord vergeten> klikt, ontvangt u op dat adres een nieuw wachtwoord. Mocht u dit nieuwe wachtwoord niet ontvangen, dan wijkt het e-mailadres mogelijk af van het adres dat u nu in gebruik heeft. U kunt dit melden bij de beheerder van uw school. Deze beschikt over de school-admin gebruiker. Met deze gebruiker kunnen alle andere gebruikers in de school worden aangepast. De school-admin kan ook uw e-mailadres in SCOL aanpassen.

3. Hoe lang zijn de inloggegevens van een leerling geldig en kunnen leerlingen die ook gebruiken voor een nieuwe afname?

De inloggegevens van een leerling zijn geldig zolang de leerling de leerlingvragenlijst van een afname nog niet volledig heeft afgerond en zolang die afname nog niet vergrendeld is. De inloggegevens zijn dus gebonden aan één afname. De beheerder kan een afname vergrendelen bij Systeembeheer > SCOL afname vergrendelen.

Voor iedere nieuwe afname moeten er opnieuw inloggegevens worden aangemaakt. Oude inloggegevens zijn daarop niet meer van kracht. Inloggegevens aanmaken voor een nieuwe afname doet u nadat u de leerlinggegevens op die afname vanuit EDEX of Magister/SOM-export heeft geïmporteerd (Systeembeheer > EDEX inlezen of Systeembeheer > Magister/SOM bestand inlezen) onder Systeembeheer > LeerlingSCOL > Gebruikersbeheer leerlingen.